Despre noi

Scop și obiective // Echipa // Contacte // PICON în imagini

A.O. „PICON” își asumă rolul de a explica și informa pe înțelesul tuturor ce înseamnă concurența, proprietatea intelectuală, care este rolul acestor două domenii importante într-o economie prosperă și cum pot fi valorificate.

Activitatea A.O. „PICON” reprezintă aportul membrilor acestei asociației obștești la edificarea democrației în Republica Moldova. Cunoștințele noastre în domeniul concurenței și cel al proprietății intelectuale vor fi direcționate spre crearea unei platforme de informare și discuție profesionistă asupra problemelor cu care se confruntă țara în parcursul său de la economia centralizată planificată la economia de piață. Două componente esențiale din cadrul economiei de piață: mediul concurențial și dreptul la proprietate intelectuală vor fi în atenția A.O. „PICON”. Pentru că modul în care statul le gestionează se resimte în calitatea economiei Republicii Moldova.

Vrem să aderăm la Uniunea Europeană.

Țările acestei Uniuni au stabilit niște reguli de comportament și au învățat sa le respecte. Republica Moldova a preluat și continuă să preia normele care guvernează viața europenelor. Fiindcă ne dorim o țară civilizată. Modelul și experiența europeană par a fi cele mai potrivite pentru implementare în Moldova. Implantarea în corpul economiei moldave a normelor europene cer o dedicație și o muncă consecventă pentru asimilare. Restanțele la înțelegerea cum să facem ca aceste reguli să funcționeze, asigurînd un mediu concurențial confortabil pentru dezvoltare și bunăstare, sunt pe măsura capacității instituționale a autorităților publice. Societatea are un cuvânt de spus și trebuie să învețe să-l spună astfel încât să se facă nu doar auzit, dar și luat în considerație de autoritățile publice cărora li s-au oferit drepturi și posibilități de a menaja anumite domenii. Aceasta vrem să facem. În acest context este necesar să ne perfecționăm pe dimensiunea ce cuprinde comportamentul întreprinderilor pe piață pentru a ne implica cu convingere în dispute și a cere argumentat rezolvări de situații.

„Invit pe această cale specialiștii din diferite domenii ale economiei naționale să navigheze pe site-ul A.O. „PICON”, să se pătrundă de importanța proiectului, să adere la asociație, să învățăm și să contribuim la dezvoltare spre binele țării și a cetățenilor.” – președintele A.O. „PICON”, Valentina NOVAC.

Vezi și:

Scop și obiective

Echipa

Contacte

PICON în imagini

 


Dacă sunteți interesați de valorificarea proprietății intelectuale și concurenței și vreți să deveniți membri ai A.O. „PICON”, accesați Cererea de aderare la A.O. „PICON”.


Publicitate

Un gând despre „Despre noi

    […] Despre noi […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s