Echipa

Scopul comun al tuturor membrilor echipei A.O. „PICON” este dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova. 

Cum vrem să ne atingem scopul? Prin a contribui profesionist la funcționarea eficientă a normelor legale în domeniile proprietății intelectuale și concurenței. Și prin ce modalitate? Prin informarea constantă a opiniei publice privind avantajele valorificării concurenței și proprietății intelectuale conform celor mai bune practici internaționale, dar și prin influențarea mediului de afaceri, autorităților publice de profil pentru utilizarea corectă și eficientă a instrumentelor oferite de legislația concurențială și a proprietății intelectuale.

La crearea A.O. „Centrul pentru Promovarea Proprietății Intelectuale și Concurenței” au contribuit activ câteva persoane care anterior au fost implicate în activităţi de reglementare a concurenţei şi a domeniului de proprietate intelectuală. Deşi antrenaţi actualmente în alte activităţi, a rămas pasiunea şi interesul faţă de domeniile menţionate, dar şi dorinţa de a discuta şi disemina cunoştinţele acumulate din experienţa proprie.

Membrii fondatori ai A.O. „PICON”

 Valentina Novac_paintValentina NOVAC

 Președinte, consultant independent în domeniul concurenței

 Valentina Novac a activat în cadrul Consiliului Concurenţei (anterior: Agenţia Naţională pentru  Protecţia Concurenţei) timp de 7 ani, promovată până la poziţia de şef de Direcție, participantă la elaborarea Legii Concurenței și regulamentelor privind evaluarea acordurilor anticoncurențiale.

„Ideea de a înființa această asociație a venit în urma sesizării deficitului în comunicare dintre autoritățile publice și societatea civilă în legătură cu problemele concurențiale cu care se confruntă țara, cu deficiențile ce țin de valorificarea proprietății intelectule prin prisma asigurării mediului concurențial.

Așadar, am format echipa cu care sunt sigură că vom reuși să ridicăm nivelul de înțelegere a importanței implementării responsabile a normelor legale proprii domeniilor concurenței și proprietății intelectuale pentru prosperitatea statului și fiecărui cetățean. Eforturile noastre urmează să converge interesele autorităților publice, întreprinderilor, consumatorilor finali în promovarea comportamentului propriu „celor șapte ani de acasă” pe piața de produse din Republica Moldova, în combaterea practicilor anticoncurențiale, în căutarea celor mai bune soluții, în favoarea dezvoltării, generate de intereferența dintre asigurarea concurenței și asigurarea dreptului la proprietate intelectuală.”

Click pentru mai multe detalii despre activitatea profesională: Valentina-Novac_AO PICON

Stefan Novac Ştefan NOVAC

   Specialist în domeniul proprietății intelectuale

 În perioada 2004 – 2007, Ștefan Novac a fost directorul general al Agenţiei pentru Proprietatea Intelectuală din Republica  Moldova. Sub conducerea lui a avut loc fuziunea dintre Agenţia pentru protecţia Proprietăţii Industriale şi Agenţiei de Stat pentru Drepturi de Autor şi Drepturi Conexe. Grație experienței acumulate la mai multe training-uri internaționale în domeniul managementului strategic al sistemului de proprietate intelectuală, precum și altor studii vaste, Ștefan Novac a participat la elaborarea mai multor legi din domeniul proprietății intelectuale.

„Consider că exploatarea productivă și eficientă a potențialului oferit de proprietatea intelectuală poate fi obținută și în țări în curs de dezvoltare, dar pentru aceasta e necesară o înțelegere profundă a domeniilor,  lucru care poate fi atins mai ușor în rezultatul asocierii profesioniștilor.”

Click pentru mai multe detalii despre activitatea profesională: Stefan NOVAC_AO PICON


Andrei Ionel Andrei IONEL

  Specialist în domeniul concurenței

 După ce s-a specializat în economie și relații internaționale, urmând studiile peste hotarele Republicii Moldova,  Andrei IONEL s-a întors acasă și a aplicat cunoștințele acumulate în domeniul concurenței. Are o experiență largă în examinarea și probarea practicilor anticoncurențiale.

 „Prin A.O. „PICON” ne propunem nu numai să comunicăm societății despre importanța concurenței și a proprietății intelectuale. Alături de o echipă puternică vom încerca să educăm, în primul rând, tânăra generație, oferindu-le suportul necesar de informații ca ei să înțeleagă și să conștientizeze importanța acestor două ramuri. După 4 ani de activitate în concurență, deja cunosc ce există, ce se știe despre concurență și cât de mult mai trebuie de lucrat pentru ca acest domeniu să fie valorificat la maximum.”

Click pentru mai multe detalii despre activitatea profesională: Andrei IONEL_AO PICON

Alexandra Novac Alexandra NOVAC

 Specialist în domeniul proprietății intelectuale

Cu titlu de Doctor în științe economice, activitatea Alexandrei Novac se axează pe valorificarea proprietății intelectuale, cercetarea diferitor aspecte ale business-ului mic și mijlociu, clusterele întreprinderilor. Se implică activ la elaborarea mai multor proiecte științifice naționale, cel mai recent fiind un studiu de anvergu ră națională privind elaborarea mecanismului de monitorizare a pieței obiectelor de proprietate intelectuală.

Motto personal: „Dacă tu ai un măr, și eu am un măr și facem schimb, atunci și tu, și eu vom avea câte un măr. Dar dacă tu ai o idee, și eu am o idee și facem schimb, atunci fiecare dintre noi va avea două idei” (George Bernard Shaw)

Click pentru mai multe detalii despre activitatea profesională: Alexandra NOVAC_AO PICON

Natalia IonelNatalia LUNCAȘ-IONEL

  Specialist în Comunicare și Relații Publice 

  Experiența avută în comunicare, Natalia Luncaș-Ionel a acumulat-o din colaborările cu instituții de presă în calitate de jurnalist, dar și fiind reprezentant PR al unor autorități publice sau organizații non-guvernamentale din România și Republica Moldova. A participat la o serie de training-uri internaționale și a stat în spatele mai multor campanii naționale de PR.

„A.O. „PICON” este o provocare pentru mine. Sunt pusă față în față cu puterea comunicării pentru o economie prosperă obținută prin valorificarea a două domenii importante: concurența și proprietatea intelectuală. Sunt sigură că alături de o echipă de profesioniști ne vom atinge scopul.”

Click pentru mai multe detalii despre activitatea profesională: Natalia IONEL_AO PICON
Dacă sunteți interesați de valorificarea proprietății intelectuale și concurenței și vreți să deveniți membri ai A.O. „PICON”, accesați Cererea de aderare la A.O. „PICON”.
A.O. „PICON” –  pentru dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova. 

PICON logo_RO

Publicitate

5 gânduri despre „Echipa

    […] Echipa […]

    Apreciază

    […] Echipa […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s